lauantai 3. lokakuuta 2015

Omenasiiderihillo

Aa syksy tuli! Mikään ei voita syyssadetta ja teekupposta villasukat jalassa. Syksyyn parhaisiin puoliin kuuluu totta kai myös ihanat värit puissa, vihdoin on myös sadonkorjuu aika, saa taas testailla uusimmat reseptit ja opiskelijana nauttia kasvisten halvoista hinnoista. Puissa on lehtien lisäksi omenia ja pihlajanmarjoja, mettästä löytyy punaposkisia puolukoita ja sieniä. Ikävä kyllä tosin taisin tänä vuonna missata tuoreet kanttarellit ja siinä samalla ne muutkin sienet, pieni pettymys rinnassa, mutta ensi vuonna sitten... 

Tänä vuonna kuten viime vuonnakin tuli taas niin laittoman paljon noita omenia, että niitä on joka paikka täynnä. Omenahillon aika siis. 

Tässä teille on ehkä maailman paras omenahillo (tai marmelaadi tai miksi haluakaan kutsua) resepti ikinä! 
Alkuperäisestä ohjeesta ei ole mitään hajua, koska resepti on peritty omalta äidiltä. 

Omenasiiderimarmelaadi 

1kg omenia 
1 sitruuna 
1 plo (0.33l) kuivaa omenasiideriä 
5 dl hillosokeria
1 kanelitanko 

Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi.

Pese sitruuna ja raasta sen kuori kattilaan.
Poista hedelmän valkoinen osa ja leikkaa sitruuna viipaleisi. 
Aseta viipaleet kattilaan ja kaada päälle siideri.
Mittaa sokeri kattilaan ja kuumenna seosta samalla sekoittaen kunnes sokeri on täysin sulannut.

Lisää omenapalat kanelitangon kanssa kattilaan. 

Keitä seosta miedolla lämmöllä n.20 min. tai kunnes omenat ovat täysin hajonneet. Ite päästiin vielä suvasekoittimella, että viimeisetkin palat hajosivat.

Poista kanelitanko ja purkita marmeladi lasipurkkeihin ja sulje heti. (Kannattaa muuten steriloida niitä lasipurkkeja ennen täyttöä, eli laittaa kansineen kattilaan ja kuumentaa kiehuvaksi ja pitää siellä jonkun aikaa kuplien keskellä.)

Valmista! 

Hillo säilyy sitten ymmärtääkseni aika kauankin avaamatta jääkaapissa ja kylmässä, jos on onnistunut steriloinnissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti