
Tänä vuonna kuten viime vuonnakin tuli taas niin laittoman paljon noita omenia, että niitä on joka paikka täynnä. Omenahillon aika siis.
Alkuperäisestä ohjeesta ei ole mitään hajua, koska resepti on peritty omalta äidiltä.
Omenasiiderimarmelaadi
1kg omenia
1 sitruuna
1 plo (0.33l) kuivaa omenasiideriä
5 dl hillosokeria
1 kanelitanko
Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi.
Pese sitruuna ja raasta sen kuori kattilaan.
Poista hedelmän valkoinen osa ja leikkaa sitruuna viipaleisi.
Aseta viipaleet kattilaan ja kaada päälle siideri.
Mittaa sokeri kattilaan ja kuumenna seosta samalla sekoittaen kunnes sokeri on täysin sulannut.
Lisää omenapalat kanelitangon kanssa kattilaan.
Keitä seosta miedolla lämmöllä n.20 min. tai kunnes omenat ovat täysin hajonneet. Ite päästiin vielä suvasekoittimella, että viimeisetkin palat hajosivat.
Poista kanelitanko ja purkita marmeladi lasipurkkeihin ja sulje heti. (Kannattaa muuten steriloida niitä lasipurkkeja ennen täyttöä, eli laittaa kansineen kattilaan ja kuumentaa kiehuvaksi ja pitää siellä jonkun aikaa kuplien keskellä.)
Valmista!
Hillo säilyy sitten ymmärtääkseni aika kauankin avaamatta jääkaapissa ja kylmässä, jos on onnistunut steriloinnissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti