Koska luovuuteni ei illan tunneilla riittänyt mihinkään erikoiseen, päädyin tekemään keittoa. Pakko myöntää, että ei oo sitä jauhelihakeittoakaan tullut tehtyä juurikaan, kun tuo ruoka ei ihan kuulu niihin lempiruokiin eikä kuulu toisen puoliskonkaan mieli ruokiin. Yllättävän hyvää tästä kumminkin tuli! Joko oli niin kauhea nälkä tai sitten vain sattui onnistumaan.
Jauhelihan kanssa on usein ainakin itselläni ongelmia sen kanssa, että se ei ikinä maistu miltään! Vaikka kuinka paljon mausteita yrittää laittaa, niin jauhelihaltahan se silti maistuu eikä millekään muulle. Tässäkin ruuassa on siis käytetty jonkun verran sitä mauste puolta, joten maistelkaahaan omaan makuun sopivaksi. :) Niin ja koska pastahan on aina nopeampaa kuin potut, niin tähänkin päätyi sitten jauhelihan kaveriksi pasta eikä peruna...
Elikkäs Jauheliha pastakeitto:
(mitä vähemmän rasvaa, niin sen paree, mutta itelläni oli tällä kertaa ihan 23%)
1 sipuli
1lt vettä
2 lihaliemikuutiota
2-4dl pastaa
(riippuen mitä pastaa käytät)
1dl ruokakermaa
2-3rkl tomaattipyrettä
50g perinteistä sulatejuustoa (esim koskenlaskija)
1pss pakastekasviksia
(itse käytin perinteisiä keittovihenneksia, mutta oman maun mukkaan (: )
(itse käytin perinteisiä keittovihenneksia, mutta oman maun mukkaan (: )
1tl suolaa
1tl pippuria
1 maustemitta cayannepippuria
tuoretta basilikaa
Laita vesi kattilaan kiehumaan.
Kuori ja pilko sillä aikaa sipuli.
Lisää kuutioitu sipuli ja jauheliha paistinpannulle, mikäli sinulla on vähärasvaisempaa jauhelihaa kuin minulla, lisää pikkuisen öljyä pannulle.
Ruskista jauheliha.
Lisää kiehuvaan veteen lihaliemikuutiot ja anna niiden sulaa.
Lisää pasta ja jauhelihaseos veteen ja keitä, kunnes pasta on melkein kypsää. Itselläni pastan keitto aika oli 9minuuttia.
Kun pastat on melkein kypsiä, lisää kerma, tomaattipyre ja pakastekasvikset.
Pieni sulatejuusto pienemmäksi ja laita keiton joukkoon.
Kun juusto on sulanut, lisää muut mausteet paitsi basilika.
Maistele ja lisää tai jätä laittamatta mausteita oman maun mukaan.
Anna kypsentyä vielä pienellä lämmöllä jonkun aikaa.
Viimeistele keitto tuoreella basilikalla.
Ja Bon appetit!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti