lauantai 10. lokakuuta 2015

Kääretorttu pohja


Jos vaikka sattuis niin, että tulis taas innostuttua näistä kääretortuista pitkästä aikaa, niin ajattelin tehdä tällaisen yhden blogimerkinnän vaan loistavasta perus kääretorttu pohjasta! Tää oli muuten todella hyvä ja en oo ikinä saanut niin kuohkeaa pohjaa kuin tällä kertaa ja on sitä muutamat kääretortut ja muut munasokeri-vaahdot tullut väännettyä, että olin niin liekeissä tästä kuohkeudesta. Tosin yksi syy kuohkeaan pohjaan taisi olla se, että kananmunissani oli melko lähellä viimeinen käyttöpäivä, jossei jo ylittynytkin. Eikös sitä sanota, että vanhemmista munista saa kuohkeamman taikinan? Ainakin tällä kertaa se toimi... :D 

Asiaan eli ihan perus kääretorttupohjan ohje! 

Taikina on ehkä mahdollisimman helppo mm. muistaa ulkoa, kaksi vaan kaikkea.

2 dl = 4 kananmunaa 
2 dl sokeria 
2 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta

(itse laitoin myös teelusikallisen vaniljasokeria)


Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Hyvä merkki on, että vaahto on tarpeeksi kuohkeaa, kun saat vatkaimella tehtyä kahdeksikon vaahdon päälle, joka siinä pinnalla pysyykin jonkin aikaa. Tosin eipä sitä vaahtoa voi varmaankaan ikinä liikaa vatkata, ainakaan en itse ikinä ole siinä onnistunut...

Sekoita keskenään vehväjauho ja leivinjauhe. 

Siivilöi seos munasokerivaahtoon. Sekoita varovasti nostellen pohjasta asti. 

Levitä leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle, jossa on vähän korkeammat reunat. 

Paista pohjaa uunissa 12 minuuttia, kunnes pohja on kauniin vaaleanruskea. Voit myös kokeilla cocktailtikulla taikinan kypsyyttä. 

Aseta pöydän päälle leivinpaperi, jonka päälle ripottele sokeria. Kumoa suoraan uunista otettu kääretorttupohja leivinpaperille ja anna sen vetäytyä muutama minuutti. 

Irrota leivinpaperi varovasti pienin liikkein kääretortusta. 


Itse olen tässä kohtaa vielä antanut pohjan jäähtyä kunnolla ennen täytteen asettelua. 


Torttu täytteen ehdotuksia: 

Kääretortunhan sisään voi tunkea mitä ikinä keksii, mutta tässä muutama ehdotus! 

Puolukkarahkaa ja omenahilloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti