Mulla oli pienoinen ongelma keksiä jotain käyttöä omenahillolle...
Minun kun ei tule syötyä puuroa ja lätyt tai vohvelit eivät niin innostaneet, koska niitäkin tullut niin syötyä. Mutta mitä siitä hillosta sitten tekisi..? Lisää omenia olisi tulossa ja edellisiä hilloja sen verran, että pitäisi pikkuhiljaa saada syötyä poiskin. Pieneen opiskelija jääkaappiin, kun ei muutenkaan meinaa mitään mahtua, niin pitää sitä tilaakin välillä tehdä.
Noh, sainpas siinä illan tuntumassa sitten inspiraation laittaa sitä kääretortun väliin tosiaan, kun ei sitäkään ole tullut tehtyä varmaan kertaakaan sen jälkeen, kun on omilleen muuttanut...
No mitäpä sitä sitten laittaisi omenahillon kanssa, joka on itsessään melko makeaa..?
Löysimpä siinä pakkasesta sitten paketin puolukoita, joille ei niillekään ollut minkäänlaista käyttötarkoitusta.
Ajattelin siinä mennä sitten riskillä ja miksata puolukkaa ja omenaa!
Tässä kohtaa varmaan ajattelet, että olen hullu ja niin ajattelivat kaikki nekin, jotka torttua saivat maistaa. Sain muutamat ennakkoluuloiset ilmeet ja vuoden naurut, kun kerroin mitä torttu pitää sisällään, mutta maistaessa positiivinen yllätys odotti! Yllättävää kyllä puolukka ei juurikaan maistunut rahkassa, mutta antoi kumminkin mukavaa kirpeyttä.
Voinko olla omakehuinen ja sanoa, että täyte onnistui huipusti ja torttu oli todella hyvää?
No mitä siihen täytteeseen loppujen lopuksi sitten tuli?
Puolukkarahka:
200g maitorahkaa
2 dl vispikermaa
2 dl puolukoita
n. 2 tl sokeria (oman maun mukaan voi lisätä)
1 tl vaniljasokeria
Itse sulatin mikrossa jäisiä puolukoita ja tein niistä sitten haarukalla survosta.
Kun sulatat puolukoita, voit samaan aikaan aloittaa rahkan teon. Vispaa maitorahka ja vispikerma kulhossa niin, että vispikerma vaahtoutuu.
Lisätään sokerit ja sekoitetaan.
Viimeisimpänä puolukat ja sekoitetaan.
Maista tässä kohtaa haluatko lisätä sokeria.
Levitä jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ensin omenahilloa.
Ei kannata levittää hilloa ihan reunasta reunaan, etteivät täytteet tursua reunoilta rullaus vaiheessa.
Hillon päälle levitä puolukkarahka.
Hillon päälle levitä puolukkarahka.
Voi olla, että rahkaa jää jonkun verran yli, mutta se nyt menee vaikka kulhosta päin nautittuna. :D
Rullaa torttu varovasti leivinpaperin avulla ja anna vetäytyä jääkaapissa. Mielestäni kääretorttu on parhaimmillaan jopa seuraavana päivänä, mutta voihan sen nauttia jo melkein hetikin, maku asioita. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti