Heti vaan seuraavaa reseptiä kehiin! :)
Onhan ne reseptit pakko joskus laittaa, niin ajattelin nyt sitten saman tien, kun ruoka on vielä uunissa. Jääkaapissa oli epämääräisiä aineksia, joista ei meinannut oman pään sisällä oikeen löytyä mitään ideaa. Google pelasti taas. Niinhän se menee nykyään "Kato netistä, kato googlesta"- sanonta on joku nykypäivän varmaan yksi eniten ääneenlausutuista virkkeistä. :D Ainakin meidän iskä tykkää sanoa niin... Reseptin muuten löysin Sokerilankakissan -blogista, pienillä muutoksilla sain siitä omaan kaappiin sopivan.
Tomaattinen jauheliha-pastavuoka
250g pastaa
Keitä pasta ohjeen mukaan. Itselläni pastan kypsymis aika oli 11min.
Kaada vedet pois ja lisää muutama tilkka öljyä, jotta pastat eivät tartu toisiinsa ja ne eivät kuivu niin nopeasti.
Tomaattijauhelihakastike:
400g jauhelihaa
1-2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
500g paseerattua tomaattia
3 tl oreganoa
1 tl suolaa
1 tl pippuria
Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit.
Kun sipulit alkavat olla kuulottuneet, lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 min.
Juustokastike:
2 rkl voita
0,6 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
1 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
0,5 tl chilijauhetta
1,5 dl juustoraastetta
Kuumenna rasva. Sekoita joukkoon venhäjauhot ja sekoita hyvin. Ota kattilla hetkeksi liedeltä ja lisää maito. Sekoita vispillä. Yritä saada paakut pois. Nosta takaisin liedelle ja hauduta miedolla lämmöllä 5 min. Seos sakeutuu ajan kuluessa. Lisää mausteet ja juustoraaste.
Voitele uunivuoka. Laita vuoron perään pastaa ja jauhelihaa vuokaan, muodostaaksesi kerroksia. Kaada juustokastike. Suurin osa siitä jää vuoan pinnalle.
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista vuokaa 30min. Lopputuloksena pitäisi olla kauniin ruskettunut pinta.
Valmis nautittavaksi! :) Hyvää ruokahalua, mulle tuli tuosta ihanasta hajusta jo nälkä! :P
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti