sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Suuhun sulavat suklaamuffinssit

Haluaisin jälleen kerran sanoa, että minulla oli erittäin hyvä syy vähän leipoa, mutta narraisin. No okei, uskottelin itselleni niin, että muffinssit päätyvät isälle nimipäivän kunniaksi... Ei hän kuitenkaan loppuja lopuksi saanut kuin tasan yhden muffinssin. Ne meni parempiin suihin... Meillä tosin asuu kaksi sellaistakin sokerihiirtä, että oksat pois! :D 

Tästä en ole kyllä aivan varma, että mistä alkuperäinen resepti on... Joskus on tullut vaan kirjoitettu omaan reseptivihkoon. 


Suklaamuffinssit n. 10

2 kpl  kananmunia 
1,5 dl sokeria 
1 dl    maitoa 
75g    voita/margariinia (sulatettuna, jäähtyneenä)
1 tl     vaniljasokeri (vaniliinisokeria enemmän)
1 tl     leivinjauhetta 
2 dl    vehnäjauhoja 
0,5 dl kaakaojauhetta 

Koristeeksi

1 dl     tomusokeria (kaakao)
3/4 rkl vettä 
+ nonparelleja tai strösseleitä 


Aloita muffinssit vatkaamalla kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Hyvä keino tarkastaa vaahdon paksuus, on nostaa vatkainta vaahdosta ja kirjoitttaa kahdeksikko vaahdon päälle. Jos kahdeksikko katoaa ennen kuin saat sen valmiiksi, vaahto ei ole tarpeeksi paksua. Kun kahdeksikko pysyy vaahdon päällä muutaman sekunnin, vaahto on tarpeeksi paksua. 






Yhdistä keskenään kuivat aineet. Sekoita hyvin. Itse en (siivilän puutteesta) siivilöinyt kaakaojauhetta muiden aineksien joukkoon, mutta eivätpä ne paakut siellä nyt haittaa. 












Lisää vaahdon joukkoon vuoron perään maitoa, voita ja kaakaojauhe-seosta. 

Tuloksena sulkaataikina. Naam! :D 





Lusikoi suklaataikinaa muffinivuokiin. Älä täytä piri pintaa vaan suunnilleen 2/3 muffinivuasta. Tällöin niille jää tilaa kohota. Muuten kohoavat pellille. 


 


Muffineita paistetaan 200-asteessa palttiarallaa 15 minuuttia. Kannattaa kokeilla vielä puutikulla paksuimman muffinssin sisustaa. Jos tikkuun jää taikinaa, pidä vielä muutama minuutti uunissa. 

Anna muffineiden jäähtyä (malttamaton tässä säässä vie muffinssit pihalle, niin ne jäähtyvät toodella nopeasti) ja valmista tällä aikaa kuorrute päälle. Itselläni ei ollut kaakaon väristä tomusokeria, joten käytin valkoista. 

Sekoita tomusokeri ja vesi kipossa. Jos seos on kauhean löysää lisää tomusokeriassa. Jos liian paksua lisää ihan vähän vettä. Sekoittele kunnolla. Aseta muffinit ritillälle tai älä, itse käytin vain lautasta alla. Nostele lusikalla kuorrutetta muffinssien päälle. 

Loppusilaus,
ripottele haluamiasi koristeita kuorrutteen päälle, esim. nonparelleja. 



Omnom nom! Enää jäljellä paras osuus! 
 SYÖ JA NAUTI! :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti